Over ons

Diviwptheme.nl is een website waarop we informatie delen over het WordPress thema Divi van Elegant Themes. Daarnaast delen we ook nieuws en blogs over web ontwikkeling, webdesign en online marketing.

Since 2013

In 2013 werd het Divi Thema voor WordPress voor het eerst gelanceerd.

2016

Lancering van Divi Marketplace.

2000+ templates

Momenteel kun je gebruik maken van 2000+ Divi templates om je websites te maken.

The Most Popular WordPress Theme In The World And The Ultimate WordPress Page Builder.

Geschiedenis van Divi Thema

Divi is een populair WordPress-thema ontwikkeld door het bedrijf Elegant Themes. Het thema werd voor het eerst gelanceerd in 2013 als een opvolger van het oudere thema Extra. Divi was het eerste thema van Elegant Themes dat een integrale page builder bevatte, wat het gebruik van het thema eenvoudiger maakte voor gebruikers die geen kennis hadden van coderen.

Na de lancering van Divi, werd het snel een van de meest populaire WordPress-thema’s op de markt. Dit komt mede doordat het een zeer flexibel en aanpasbaar thema is, waarmee gebruikers hun website snel en eenvoudig kunnen maken en aanpassen. Het biedt ook een groot aantal sjablonen en widgets voor verschillende soorten websites.

In de loop der jaren heeft Elegant Themes Divi voortdurend bijgewerkt en geoptimaliseerd, met nieuwe functies zoals A/B-testen, rollback- en versiebeheer, en geavanceerde designopties.

Tegenwoordig wordt Divi beschouwd als een van de meest populaire en veelzijdige WordPress-thema’s op de markt, en wordt het veel gebruikt door webontwikkelaars, ontwerpers, en zelfs door eindgebruikers die geen technische vaardigheden hebben.

Divi Marketplace

De Divi marketplace werd gelanceerd in 2016, als een manier voor ontwikkelaars en ontwerpers om hun eigen sjablonen, modules, secties en andere items te verkopen aan gebruikers van de Divi-pagebuilder. De Divi marketplace is bedoeld om gebruikers te helpen hun websites sneller en eenvoudiger te bouwen door toegang te geven tot een groot aantal professioneel ontworpen items die direct in de Divi-pagebuilder kunnen worden geïmporteerd.

De Divi marketplace biedt een breed scala aan items, waaronder homepage-sjablonen, landingspagina-sjablonen, blog-sjablonen, secties, modules en meer. Deze items zijn ontworpen door een gemeenschap van ontwikkelaars en ontwerpers uit de hele wereld en worden regelmatig bijgewerkt en geoptimaliseerd.

Met de Divi marketplace, hebben gebruikers toegang tot een groot aantal professioneel ontworpen items, die ze direct kunnen importeren en gebruiken voor hun websites, zonder dat ze zelf veel tijd hoeven te besteden aan het ontwerp en ontwikkeling.

Ik kan geen precieze cijfers geven over hoeveel websites momenteel gebruik maken van het Divi-thema, omdat dit afhangt van de hoeveelheid van de gebruikers die het thema hebben gekocht, gedownload van de WordPress.org of gebruikt via een abonnement van Elegant Themes. Het is echter veilig om te zeggen dat Divi een van de meest populaire WordPress-thema’s op de markt is en wordt gebruikt door veel gebruikers over de hele wereld.

Elegant Themes, de ontwikkelaar van Divi, claimt dat het thema is gedownload door meer dan 3 miljoen gebruikers en dat het momenteel actief is op meer dan een miljoen websites. Dit is een indicatie van de populariteit van het thema en hoeveel websites er momenteel gebruik maken van Divi.

Het is belangrijk om te weten dat deze cijfers een momentopname zijn en kunnen veranderen in de tijd.

divi wordpress thema