Materialen in moderne auto motorkappen

Materialen in moderne auto motorkappen

Materialen in moderne auto motorkappen

Een motorkap komt in verschillende soorten en maten.

Onderstaand bespreken we de meest voorkomende varianten zodat je een goed idee krijgt van de materialen die worden gebruikt voor het maken van moderne motorkappen.

Motorkappen van koolstofvezel

Om je nieuwe auto er op zijn best uit te laten zien en optimaal te laten rijden, heb je onderdelen en materialen van hoge kwaliteit nodig. Koolstofvezel is bijvoorbeeld een van die materialen die opmerkelijk licht en sterk is, wat betekent dat het in vrijwel elke vorm kan worden gegoten. Naast het feit dat dit een materiaal is dat geschikt is voor de productie van motorkappen wordt het in de auto industrie voor diverse andere onderdelen gebruikt.

Stalen motorkappen

Afhankelijk van het model kan het nodig zijn om een stalen kap op je auto te installeren. Er zijn heel wat zware motorkappen op de markt die vrij groot en volumineus zijn. Dit type motorkap zorgt ervoor dat je auto kan genieten van goede ventilatie. Daarnaast verbeteren ze ook de efficiëntie van je motor door ervoor te zorgen dat er genoeg lucht bij de luchtinductoren komt, waardoor je motor beter en efficiënter loopt.

Motorkappen van glasvezel

Een motorkap van glasvezel zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid lucht wordt geventileerd terwijl het er toch stijlvol blijft uitzien. Motorkappen van glasvezel zijn eenvoudig te monteren en te onderhouden. Afhankelijk van de behoeften van je voertuig kun je bij het bestellen van je glasvezelkap kiezen uit verschillende kleuren en maten, zodat ze bij het uiterlijk van je voertuig passen.

Bovendien betekent het feit dat ze van glasvezel zijn gemaakt dat ze niet snel zullen indeuken of verslechteren als gevolg van kleine ongelukjes. Dit zorgt ervoor dat een motorkap van glasvezel op de lange termijn je een stuk meer geld kan besparen. Motorkappen van glasvezel zijn zo ontworpen dat ze niet van binnenuit kunnen worden geopend. Dit type motorkap moet volledig worden verwijderd en opgetild worden om toegang te krijgen tot de motorruimte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *