Zo kies jij de ideale gamestoel uit

Zo kies jij de ideale gamestoel uit

Zo kies jij de ideale gamestoel uit

Iemand die wel eens urenlang aan het gamen is, snapt waarom een gewone bureaustoel niet ideaal is om te gamen. Een normale bureaustoel geeft geen degelijke ondersteuning op veel vlakken en is vaak niet goed verstelbaar. Door de minimale ondersteuning en verstelbaarheid kunnen mensen die gamen last krijgen van lichamelijke klachten. Zo kan er sprake zijn van pijn aan gewrichten en spieren. Denk hierbij vooral aan pijn bij de rug, nek of schouders, hierbij kunnen deze klachten leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn. Een goede gamestoel kan helpen om de game-ervaring beter te maken, zonder al deze lichamelijke klachten. Een goede gamestoel moet voldoen aan voldoende ondersteuning en een goede zithouding, waardoor de kans op spierpijn en gewrichtspijn afneemt. Door jouw ideale gamestoel uit te zoeken, wordt gamen nog leuker. En wij van Game Hero helpen je met deze blog om een goede keuze te maken, lees snel verder!

Verstelbaarheid

Om jouw ideale gamestoel uiteindelijk te kopen is het belangrijk om te letten op de verstelbaarheid van de stoel. Bij een goede gamestoel kan je veel dingen verstellen, denk aan de rugleuning, de hoogte en de armleuningen. Door deze dingen allemaal te verstellen kun je jouw ideale zithouding aannemen. 

Vaak zijn de rugleuningen zo verstelbaar dat je rug de rugleuning altijd kan raken. Dit is van belang om te voorkomen dat je last krijg van rugpijn. Als je tijdens het gamen niet voorover gebogen zit, maar juist goed tegen de rugleuning aan, weet je dat je een goede zithouding hebt. Deze goede zithouding gaat gepaard met de hoogte van je stoel. Als je je gamestoel verstelt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat beide voeten stevig op de grond kunnen staan. Zorg hier dus voor bij het verstellen van jouw ideale gamestoel. 

Door de armleuningen te verstellen naar jouw ideale zithouding, voorkom je de meeste schouderklachten. Er zijn verschillende typen verstelbare armleuningen, zo heb je 1D, 2D, 3D en 4D. Tussen elk type armleuning zit 1 verstelmogelijkheid verschil. Zo heb je bij 1D 1 verstelmogelijkheid en bij 4D 4 verstelmogelijkheden. 

Bij 1D kan je je armleuning alleen omhoog of omlaag verstellen. Bij de 2D-armleuning is de armleuning zowel in hoogte als in breedte verstelbaar, hierdoor kan je de armleuningen wat dichterbij of verder weg van je lichaam plaatsen. Bij het type 3D armleuning kan je naast de hoogte en breedte ook de diepte verstellen, hierdoor kan je de afstand van de armleuning tot het bureau bepalen. En als laatste kan je ook voor een 4D-armleuning gaan. Deze armleuning is ook nog eens draaibaar, voor volledige ondersteuning.

Pasvorm

De verstelbaarheid van de stoel zorgt al voor een goede zithouding om te gamen. Om nog beter te kunnen zitten is de ergonomie van een gamestoel erg belangrijk. Zo heb je verschillende maten gamestoelen, denk aan S, M en L. Deze maten zijn er zodat iedereen de ideale gamestoel kan uitkiezen, voor de kortere gamers is S de perfecte maat. Als je wat langer bent dan gemiddeld is L de goede maat. 

Vaak heeft de rugleuning van de gamestoel ook wings, dit zorgt voor ondersteuning van de schouders tijdens het gamen. Hierdoor ga je nog minder snel voorover gebogen zitten, wat weer gewrichtspijn kan voorkomen. Ook zijn er extra kussentjes te verkrijgen voor op je gamestoel, deze kussentjes zorgen voor een optimale zithouding. Je hebt kussens om je hoofd, nek en lenden te ondersteunen. Deze kussens zijn vaak ook verstelbaar op de gamestoel, waardoor het naar jouw ideaal versteld kan worden.

Design

Naast de ideale zit- en pasvorm hoort de ideale gamestoel ook naar jouw smaak te zijn. Om  ervoor te zorgen dat de gamestoel die je kiest perfect bij jou past, kun je ook nog eens kiezen uit verschillende materialen, vormen en kleuren. Zo heb je gamestoelen van echt leer, kunstleer of textiel. Deze verschillende materialen hebben allemaal zo zijn eigen voor en nadelen, maar grote verschillen zitten er niet bij. 

Door te letten op de verstelbaarheid, pasvorm en het design van de gamestoel kan jij dus je ideale gamestoel uitkiezen. Zorg ervoor dat de gamestoel die jij kiest voldoende verstelbaar is, niet te groot voor jou is en naar jouw eigen smaak is. Door deze richtlijnen aan te houden kies jij gegarandeerd de gamestoel uit die bij jou past, waardoor je game-ervaring nog ontspannender en leuker maakt. En dat allemaal zonder lichamelijke klachten.